Wat is Biodanza?

Vier het leven door te dansen!

Als we dansen, voelen we ons levendig. Door de muziek, de beweging en de ontmoeting van de ander in de dans raken we allerlei aspecten van het leven. Biodanza is de dans van het leven en nodigt je uit om zo je volledig potentieel te ontwikkelen. Biodanza is gebaseerd op 5 lijnen: Vitaliteit, Seksualiteit, Creativiteit, Affectiviteit en Transcendentie.

Vitaliteit: er zin in hebben, de vreugde van het leven!
Seksualiteit: ervan genieten, een juicy life!
Creativiteit: vrij zijn in het uiten, de poëzie van het leven!
Affectiviteit: een teder contact, een leven vol vrienschap!
Transcendentie: je verbonden voelen met het grote geheel, een zinvol leven!

We dansen met elkaar,individueel of met de hele groep waarbij er een rijke variatie van muziek is uit de hele wereld. Elke dans heeft een betekenis en dans je vanuit jouw beleving. Je leert geen pasjes; het gaat om de essentie van elke dans die geïntroduceerd wordt. Het stimuleert de positieve aspecten van het leven om zo ons persoonlijke leven voluit te omarmen. We dansen op blote voeten, in soepele kleding, zonder woorden en met elkaar.

Introductie video Biodanza

Hoe ervaren anderen Biodanza? En, wat is Biodanza eigenlijk? In deze video van de Biodanza school in San Fransisco vertellen deelnemers, zie je de dans en wordt toegelicht waar in het in Biodanza overgaat. In de video zie je ook Rolando Toro dansen; de creator van Biodanza.

Rolando Araneda Toro ontwikkelde Biodanza in de jaren ’60

Rolando Toro“Dansen is een van de aangeboren vermogens van de mens, evenals zingen en schreeuwen. De eerste kennismaking met de wereld is de beweging. De dans vindt haar oorsprong in het diepst van ons wezen. Ze is de beweging van het leven, van intimiteit: ze is de impuls die leidt naar eenheid en naar verbondenheid.”

Rolando Toro vond een geniale manier om als mens te groeien en diep contact te maken. Biodanza is een manier om je natuurlijke staat opnieuw te herkennen en te integreren. Met muziek, dans en elkaar als instrument om weer helemaal onze talenten eigen te maken.

Biodanza is een internationaal beproefde methodiek

Het IBF (International Biocentric Foundation) is de overkoepelende organisatie van Biodanza facilitators in de hele wereld. De opleiding tot Biodanza facilicator duurt ongeveer 4 jaar waarvan het laatste jaar een praktijkjaar is onder supervisie. De Biodanza workshops worden zorgvuldig samengesteld waarbij de dansen en de opbouw van de workshops de integratie van het proces waarborgen. De muziek is geselecteerd en onderzocht op haar effect, zodat de muziek een organische ondersteuning geeft aan de lichamelijke en geestelijke beleving van de dans.Logo Biodanza Als je regelmatig danst, zul je merken dat het je verandert, dat je nog meer thuiskomt en gaat leven zoals jij wilt in verbinding met de wereld.

Benieuwd hoe anderen het beleven? Lees hier verslagen van anderen.