Paasretraite

Dansretraite bloesemBIODANZA PAASRETRAITE
19-22 april 2019
Land van Lisa

“Love is the guiding force of the universe.
It is the strength that guides life”. [Rolando Arenada Toro]

Vier dagen dans & stilte “deeply connected”.
Als we in contact zijn met onze essentie, zijn we thuis gekomen.
In retraite keren we naar binnen. We laten de sociale structuren even los om ons te richten naar onze wezenlijke kern, ons hart, onze spirit. In retraite gaan is de tijd nemen voor jouw verlichting. Een keuze om met aandacht dichtbij jezelf te zijn. Een beleving van het leven zelf in zijn volle glorie in het hier en nu. Dans is een toegankelijke en koninklijke weg naar deze staat van Zijn.

Ruimer dan “ik”
Vaak geloven we dat we ‘zijn’ wie we geworden zijn. Alsof we een neerslag zijn van onze ervaringen uit ons verleden. Dit zelfbeeld dat opgebouwd is uit onze geschiedenis, doet geen recht aan wie we werkelijk zijn. Je bent namelijk niet wie je geworden bent: je bent veel ruimer dan dat. Dans jezelf vrij! Tijdens deze Biodanza Retraite zullen we op verschillende manieren contact maken met onze ‘vrije natuurlijke aard’. Dat is wie we ten diepste zijn. Ieder van ons heeft hier al vaak contact mee gemaakt. Soms bewust, soms onbewust. Omdat het je  natuurlijke aard is, voelt het ook heel natuurlijk om er contact mee te maken. Je komt thuis. Het is heerlijk en geeft een bevrijdend gevoel. Alsof het licht aangaat.

Mens zijn en menselijkheid
Rolando Toro’s laatste research waar hij aan werkte was het Numineuze Onbewuste. Numen betekent “dat wat toebehoort aan het Goddelijke”. Het was Rolando opgevallen dat er iets impliciet in Biodanza aanwezig is, dat hij expliciet wilde maken. Hij dacht na over het begrip van de mens, menselijkheid en mensheid. Hij benadrukte het belang van het herkennen van de grootsheid van het mens zijn. Liefde is een uiting van deze grootsheid. In relatie tot het Numineus Onbewuste benoemt Rolando de elementen Liefde, Moede, Verlichting en Intase. Intase is een gevoel van geluk met ons Zelf en eenheid met de kosmos.
Wanneer we contact hebben met deze vrije, natuurlijke aard, dan voelen we ons open, liefdevol, stralend, vrij, contactvol en compleet. Vrijheid kun je niet leren. Je bent al vrij. Je hoeft het jezelf alleen te herinneren. Dat doe je door er opnieuw contact mee te maken. Dat is wat we doen tijdens deze Biodanza Retraite: contact maken met wie we ten diepste zijn. Contact maken met onze vrije natuurlijke aard.

Wat zijn elementen van deze Biodanza Retraite?
Biodanza is het hoofdelement. We zullen overdag vanaf het ontbijt tot aan het diner in stilte verblijven. We dansen, we eten met elkaar, we wandelen, we Zijn, we drinken thee of koffie en dat alles… in stilte. Naast de Biodanza workshops is er in de ochtend meditatie om je dag geïnspireerd en in stilte te beginnen. Er zijn er deelrondes, momenten voor ontspanning (hot tub) , en er is een verzachtend, verstillend avondprogramma.

Lekker en goed eten…
We hebben onze eigen kok, die overheerlijke en gezonde maaltijden bereidt, opdat al onze cellen zich ook op die manier gevoed en geliefd voelen.

 De maaltijden zijn vegetarisch en biologisch.

Slapen en Land van Lisa
Land van Lisa is een plek die met bezieling wordt geleid en ontwikkeld door mijn collega Silvan Schalken. De prachtige, ruime danszaal is een genot om in te dansen! De woonkamer en de eetkamer zijn een knusse plek om met elkaar te zijn. Er zijn een aantal slaapzalen en er  is er een caravan met een 2-persoonsbed. Op de slaapzalen zijn bedden voor 3-6 personen en je neemt zelf je beddengoed mee.  Ook is het mogelijk om je eigen camper(busje) te parkeren.

Praktisch:
Start: vrijdag 19 april om 12.00 uur met een lunch
Einde: maandag 22 april na de lunch
Kosten: €365 (vroegboekprijs t/m 21 maart), daarna €415
De prijs is inclusief alle maaltijden (4 lunches, 3 diners, 3x ontbijt), 3 overnachtingen, alle workshops en 9% BTW.

Opgeven kan door me een email te sturen en je aanbetaling van €100 over te maken op NL26TRIO0254666280 tnv Heart Beat Evolution + je naam en PASEN.