Paasretraite

Dansretraite bloesemBIODANZA PAASRETRAITE
19-22 april 2019
Loenen

“Love is the guiding force of the universe.
It is the strength that guides life”. [Rolando Arenada Toro]

Vier dagen dans & stilte “deeply connected”.
Als we in contact zijn met onze essentie, komen we thuis. 
In retraite keren we naar binnen. We laten de sociale structuren even los om ons te richten naar onze wezenlijke kern, ons hart, onze spirit. In retraite gaan is heilzame tijd nemen voor jouw verlichting. Een keuze om met aandacht dichtbij jezelf te zijn. Een beleving van het leven zelf in zijn volle glorie in het hier en nu. Dans is daarvoor een toegankelijke en koninklijke weg naar deze staat van Zijn.

Ruimer dan “ik”
Vaak geloven we dat we ‘zijn’ wie we geworden zijn. Dit zelfbeeld dat opgebouwd is uit onze geschiedenis, doet geen recht aan wie we werkelijk zijn. Je bent namelijk niet wie je geworden bent: je bent veel ruimer dan dat. Met die ruimte maken we contact en daarin rusten we. Dans jezelf vrij en gelukkig! Tijdens deze Biodanza Retraite zullen we op verschillende manieren contact maken met onze ‘vrije natuurlijke aard’. Dat is wie we ten diepste zijn. Ieder van ons heeft hier al vaak contact mee gemaakt. Soms bewust, soms onbewust. Omdat het je  natuurlijke aard is, voelt het ook heel natuurlijk om er contact mee te maken. Je komt thuis. Het is heerlijk en geeft een bevrijdend gevoel. Alsof het licht aangaat.

Mens zijn en menselijkheid
Rolando Toro’s laatste research waar hij aan werkte was het Numineuze Onbewuste. Numen betekent “dat wat toebehoort aan het Goddelijke”. Het was Rolando opgevallen dat er iets impliciet in Biodanza aanwezig is, dat hij expliciet wilde maken. Hij dacht na over het begrip van de mens, menselijkheid en mensheid. Hij benadrukte het belang van het herkennen van de grootsheid van het mens zijn. Liefde is een uiting van deze grootsheid. In relatie tot het Numineus Onbewuste benoemt Rolando de elementen Liefde, Moede, Verlichting en Intase. Intase is een gevoel van geluk met ons Zelf en eenheid met de kosmos.
Wanneer we contact hebben met deze vrije, natuurlijke aard, dan voelen we ons open, liefdevol, stralend, vrij, contactvol en compleet. Vrijheid kun je niet leren. Je bent al vrij. Je hoeft het jezelf alleen te herinneren. Dat doe je door er opnieuw contact mee te maken. Dat is wat we doen tijdens deze Biodanza Retraite: contact maken met wie we ten diepste zijn. Contact maken met onze vrije natuurlijke aard.

Wat zijn elementen van deze Biodanza Retraite?
Biodanza is het hoofdelement. We zullen overdag vanaf het ontbijt tot aan het diner in stilte verblijven. We dansen, we eten met elkaar, we wandelen, we Zijn, we drinken thee of koffie en dat alles… in stilte. Naast de Biodanza workshops is er in de ochtend meditatie om je dag geïnspireerd en in stilte te beginnen. Er zijn er deelrondes, momenten voor ontspanning, en er is een verzachtend, verstillend avondprogramma met een live klankbad.

Lekker en goed eten…
De kok kookt gezonde, vegetarische (ayurvedische) maaltijden die zijn bereid met groenten uit eigen tuin en van de biologische boerderij iets verderop.

 Het ontbijt, lunch en diner wordt voor je bereidt, zodat je heerlijk kunt genieten én echt tijd voor jezelf hebt. Er wordt van iedereen enige hulp gevraagd bij het dekken van de tafels en het afwassen.

Onze retraite locatie

Bosoord is een geïnspireerde plek die prachtig beschut in de natuur ligt en midden op de Veluwe. Het is een initiatief van één van Nederlands oudste organisaties op het gebied van Boeddhisme en daardoor past de sfeer heel fijn bij deze dansretraite.
Je deelt een 2-persoonskamer en beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen. Er zijn een minimaal aantal 1-persoonskamers (alleen bij beschikbaarheid, meerprijs €30). Na afloop maak jezelf je kamer schoon of je kunt dit afkopen (€10,50 per kamer).

Praktisch:
Start: vrijdag 19 april om 12.00 uur met een lunch
Einde: maandag 22 april met een lunch
Adres: Hoofdweg 109, 7371 GE LOENEN
Kosten: €350 (vroegboekprijs t/m 21 maart), daarna €395
De prijs is inclusief alle maaltijden (4 lunches, 3 diners, 3x ontbijt), 3 overnachtingen in een 2-persoonkamers, alle workshops en 9% BTW.

Ongeveer 2 weken voor de retraite ontvang je een email met praktische zaken.

Opgeven kan door me een email te sturen en je aanbetaling van €100 over te maken op NL26TRIO0254666280 tnv Heart Beat Evolution + je naam en PASEN. Je ontvangt van mij een bevestiging.