Conscious Dance Collectief

Yeehaa! Op het Eigentijds Festival zijn er maar liefst 2 heerlijke danstenten.

Met een heerlijk programma dat is samengesteld met Biodanza, trancedans en meer Conscious Dance! In de ene tent vind je een mix van Conscious Dance vormen en in de andere tent kun je je hart ophalen met heel veel Biodanza workshops. Lees er hieronder meer over. Wie, wat, wanneer…

Conscious Dance collectief: Peter Bottelier, Brenda van Broekhoven, Digna Schenk, Iris van der Sar, Petro van de Pas en ondersteuning door Karin Smit en Onno van Tongeren.

Het Conscious Dance collectief biedt je verschillende dansvormen waarin bewustzijn centraal staat. Bewuste dans is een meditatie in beweging en een vorm van zelfexpressie. Conscious dansvormen zoals ecstatic dance, trancedans, sacred dance, “zijn in beweging”, biodanza en de vijf ritmes en meer. In deze danstent kun je diverse vormen en facilitators ervaren. In een veilige ruimte om te experimenteren, ontspannen en diepgang in de dans te ervaren. Gevoelens te dansen en een plek te geven. Met rituelen en elementen uit spirituele tradities als ondersteuning. En focus op het nu. Er zijn ook doe-workshops speciaal voor mannen. En elke festivaldag ‘s ochtends ontmoeting in de deelcirkel. Wees welkom zoals je bent.

WORKSHOPS OVERZICHT

** CONSCIOUS DANCE TENT **
Zaterdag
08.30 – 09.30u Ontmoeting in de cirkel (counciling
12.00 – 13.45u Trancedans – Belichaam je krachtdier
14.00 – 15.45u Idem, dubbelblok
16.00 – 17.45u Sacred Dances of Europe
19.00 – 20.45u Nu. Een doe-workshop voor alleen mannen.

Zondag
08.30 – 09.30u Ontmoeting in de cirkel (counciling)
10.00 – 13.45u Trancedans – Herken jouw licht en het donker (dubbelblok)
14.00 – 15.45u Ecstatic dance
16.00 – 17.45u Zijn in beweging
19.00 – 20.45u Expression of the art within you

Maaandag
08.30 – 09.30u Ontmoeting in de cirkel (counciling)
10.00 – 11.45u Agressie een (dans)plek geven. Alleen mannen.
12.00 – 13.45u Zijn in beweging
14.00 – 15.15u Sacred Dances of Israel

** BIODANZA TENT **
Zaterdag
12.00 – 13.45u “Yin-Yang integratie” met Pauline & Richard
14.00 – 15.45u “Dans je dromen, droom je dans!” met …
16.00 – 17.45u Deel je warmte en sensualiteit in de dans met Tjeerd & Jose
19.00 – 20.45u “Africa alive!(met live percussie) met Brenda & Yvonne

Zondag
10.00 – 11.45u De kracht van mannen samen! met Gert-Jan & Richard
12.00 – 13.45u “De eerste stap” met Jos & Pauline
14.00 – 15.45u Dans de Godin in jezelf. met Jose & Merel
16.00 – 17.45u “Transformatie” met Jos & Tjeerd
19.00 – 20.45u “Laven in een bad van liefde” met Jose & Yvonne

Maaandag
10.00 – 11.45u “In de stilte” met Digna & Brenda
12.00 – 13.45u “Pad van Liefde” met Jos & Nina
14.00 – 15.15u “Geniet” met Pauline en Yvonne

WORKSHOP INHOUD CONSCIOUS DANCE TENT

Ontmoeting in de cirkel (counceling)
Counceling betekent raad. Zittend in een cirkel bouwen we een veilige ruimte op via smudgen en het zingen van liederen. Een plek waar we spontaan kunnen delen vanuit ik-boodschappen over wat ons nu bezighoudt. Met spreekvoorwerp in de hand als symbolische ondersteuning. Er is tijd voor jouw stem. Voor verbinding met je gevoelens en gedachten. Gehoord en gezien worden. Zonder dat een ander je in de rede valt.

Alleen over jezelf praten.
Met je hart luisteren.
Kort en bondig vertellen.
Spontaan vanuit het moment.

Dit deelmoment kun je als baken tijdens het festival gebruiken. Het wordt drie keer gegeven en geleid door Peter Bottelier.

Trancedans – Belichaam je krachtdier
In het mysterieuze maken we contact met onze bron van waaruit we creëren. Bij trancedans maak je een innerlijke, geblinddoekte reis. Je intentie is de rode draad in jouw persoonlijke dans. Trancedans is gebaseerd op een eeuwenoude sjamanistisch ritueel voor heling en inzicht. De muziek is ritmisch, oer, intens en er is live percussie. Steeds weer wordt je uitgenodigd om je ervaring te omarmen en mee te nemen in je dans. Aan het einde, is er tijd om te liggen en rusten in een staat van no-mind, zodat je dans kan integreren. Bandana’s (blinddoeken) zijn aanwezig. Deze workshop bestaat uit 2 aansluitende delen en wordt geleid door Brenda van Broekhoven.

Sacred Dances uit Europa
Sacred dance is ritmische dans in cirkelvorm met een ritueel karakter. Het is eenvoudig en zonder voorkennis te leren. Het gaat bij sacred dance om het moment in beweging met jezelf en anderen te beleven. Er is ruimte om gevoelens te dansen. Vreugde, loslaten, wildheid en ook langzaam zijn. De muziekstukken komen voor deze workshop uit Europa en hebben meer dan eens een diepere boodschap of zijn verhalend. In de kring is iedereen deel van het grote geheel. De cirkel nodigt je uit jezelf te zijn en je te laten dragen door moeder aarde. Wippen in de lucht. Levenskracht dansen met Peter Bottelier.

Nu. Een doe-workshop voor mannen
Gebaseerd op de counceling richtlijnen delen we wat in het moment speelt in een cirkel van mannen onderling. We doen oefeningen en delen over ervaringen. Met begin- en eindritueel en geleid door Peter Bottelier. Er is ruimte om te spreken zonder dat iemand je in de rede valt. Luisteren vanuit je hart. Aanwezig zijn. Focus hebben. Inspireren. Echt, eerlijk en open zijn. Met tussendoor een lied op muziek van jouw stem en die van andere mannen. Voel de magie van het moment. Man, je bent welkom zoals je bent!

Trancedans – Herken jouw licht in het donker
In het mysterieuze maken we contact met onze bron van waaruit we creëren. Bij trancedans maak je een innerlijke, geblinddoekte reis. Je intentie is de rode draad in jouw persoonlijke dans. Trancedans is gebaseerd op een eeuwenoude sjamanistisch ritueel voor heling en inzicht. De muziek is ritmisch, oer, intens en er is live percussie. Steeds weer wordt je uitgenodigd om je ervaring te omarmen en mee te nemen in je dans. Aan het einde, is er tijd om te liggen en rusten in een staat van no-mind, zodat je dans kan integreren. Bandana’s (blinddoeken) zijn aanwezig. Deze workshop bestaat uit 2 aansluitende delen en wordt geleid door Brenda van Broekhoven.

Ecstatic Dance
Ecstatic Dance met Petro van de Pas en een inleiding door Iris van der Sar.

Zijn in beweging
Zijn in Beweging is een dans die start vanuit jouw vrije aard. Ieder van ons is van nature een open, vrij en liefdevol wezen. Dit is zo natuurlijk aan ons dat we er vaak overheen kijken. We denken dan dat er van alles aan ons zou moeten verbeteren en dan ooit, in de verre toekomst, zouden we eindelijk gelukkig en vrij zijn. Dit is een misvatting. Je bent nu al vrij. Je bent nu al heel en compleet. Zijn in Beweging is nieuw en wordt gefaciliteerd door Digna Schenk. Het heeft zijn theoretische wortels in Zijnsoriëntatie en het Boeddhisme. Vanuit dit startpunt komen we in beweging.

Expression of the art within you
Durf jij te dansen zoals in jouw fantasie? Of kom je nog wel eens wat verlegenheid, schaamte of oordelen over jezelf tegen op de dansvloer?
Of heb je je vrijheid in de dans wel veroverd en ben je nieuwsgierig of je jezelf nog directer kunt uiten? Nog trouwer aan jou?
In deze workshop bied Iris van der Sar een veilige ruimte om dit te onderzoeken, en verbinding te maken met dat wat jou werkelijk beweegt…vrijheid en plezier!

Natuurlijke agressie een (dans)plek geven. Voor mannen.
Man, ben jij wel eens boos en weet je je geen raad waarheen met die woede? Deze workshop laat een weg voelen om dit gevoel te doorleven. Dit deel van jezelf te ontdekken en te laten zien in een veilige en heilige ruimte van mannen onderling. Broeders die je bijstaan. Gezien worden. Gehoord worden. Natuurlijke agressie in beweging beleven. Samen. En ook alleen. We zijn één.

Sacred Dances uit Israël
Sacred dance is ritmische dans in cirkelvorm met een ritueel karakter. Het is eenvoudig en zonder voorkennis te leren. Het gaat bij sacred dance om het moment in beweging met jezelf en anderen te beleven. Er is ruimte om gevoelens te dansen. Vreugde, loslaten, wildheid en ook langzaam zijn. De muziekstukken komen voor deze workshop uit Israël en zijn vreugdevol van karakter. In de kring is iedereen deel van het grote geheel. De cirkel nodigt je uit jezelf te zijn en je te laten dragen door moeder aarde. Wippen in de lucht. Levenskracht dansen.