Biodanza weekend in de natuur

Ga je mee naar Drenthe? Dansen bij de hunebedden, in het bos….?
Opladen, diep ontspannen, samenzijn en veel genieten is het dansmedicijn van dit weekend in de natuur. Verlang jij naar een zorgeloze tijd met gelijkgestemd gezelschap? Houd je van natuur, verstilling en tintelende levendigheid? Verlang je naar wezenlijk contact met jezelf?

In dit biodanza weekend dansen we in de natuur van NP Drents Friese Wold. Het is één van de Nationale Parken van Nederland en ik neem je mee naar prachtige plekken. Ook hebben we een eigen (buiten)plek waar we verzamelen en een deel van het programma doen.

Stel je voor hoe het is om te dansen onder de fonkelende sterrenhemel….of om met elkaar te rusten op een magische plek in het bos. Heerlijk toch?


In de schoonheid van de natuur herinneren we weer onze oneindigheid en de grootsheid van dit bestaan. Als we helemaal aanwezig zijn in de natuur, in verbinding met onszelf en elkaar, dan zijn we rijk en in een natuurlijke extase. We zijn vrije vogels in het paradijs, geluksvogels! Verblijven in de natuur kan ons in verwondering brengen over het leven vol schoonheid. Een gevoel van vrijheid, grootsheid en eenheid brengt een realisatie dat alles okay is. Er is geen probleem; de natuur IS simpelweg. En wij ZIJN natuur; we zijn één met al dat leeft.  

Biodanza in de natuur maakt de verbinding met die staat van zijn. Het vertraagt, verstilt, opent en herstelt de een heel diepe verbinding met jezelf. Rusten in je eigen grond brengt helderheid en stevigheid. Biodanza in de natuur laat je herinneren dat je een kosmische mens bent; wezenlijk verbonden met het leven zelf.

Bij de workshops in de natuur activeren we al onze zintuigen en is er geen muziek. De natuur is onze live “muziek” waarbij we deels bekende dansen beleven en ook dansen die speciaal voor biodanza in de natuur zijn ontwikkeld. Bij een deel van het programma (op onze eigen plek) met affectieve vivencia’s  is er wel zachte muziek. Ook zullen we in ieder geval één vivencia dansen met koptelefoons, zodat we op een mooie natuurplek kunnen zijn én met vitale muziek dansen.

Omdat er in dit weekend veel subtiliteit en gevoeligheid is, is het belangrijk dat je kunt/wilt overgeven aan de ruimte van de stilte.

Wil je meedoen aan dit weekend? Je bent van harte welkom en kunt mij e-mailen voor registratie. De groepsgrootte is van 6 tot 12 personen en biodanza ervaring is nodig (overleg met me bij twijfel).

Naast het biodanza programma is er ruimte om samen te wandelen, fietsen zwemmen (er is een zwembad op locatie), een kampvuur maken en er zijn leuke dorpjes in de omgeving. Het gehucht Oude Willem zelf ligt middenin het Nationale Park en heeft geen winkels, maar wel een cafeetje.


Praktische zaken:
Tijd: vrijdag 27 augustus 11 uur – zondag 29 augustus 17 uur.
Locatie: Bosweg, Oude Willem (Drenthe)
Prijs €140 voor de workshops incl thee & koffie (€175 na 20 aug.)
Kamperen: €25 voor vrijdag t/m zondagavond. Je neemt je eigen kampeermiddel mee en we delen een veldje.
Extra’s: – tot maandagochtend blijven (+€5), -opgezet tentje lenen met lekker matras (+€20), warme lunch (€12,50 per keer)

Opgeven kan per email: brenda.vanbroekhoven@icloud.com
Na 20 augustus is de prijs €175 omdat ik graag op tijd weet hoe de groep zich vormt en me kan gaan voorbereiden.

Het is mogelijk om mee te lunchen (warme vegetarische lunch€12,50 per keer). De andere maaltijden verzorg je zelf. Ook kan ik bemiddelen voor deelnemers bij vervoer.

Als ik je opgave ontvang, stuur ik je een email met verdere praktische zaken.

Annuleringsvoorwaarden: als het evenement (vanwege covid) door mij geannuleerd wordt, dan betaal je niets en ontvang je alles terug. Als je je opgeeft en zelf annuleert dan betaal je altijd €25 administratiekosten en na 20 augustus betaal je 100%.


FOTO’S VAN DANSDAGEN IN DE NATUUR EN VAN DE OMGEVING: